Author

admin

Published

February 27, 2024

No Comments

Join the Conversation

View

269 Views

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o novom poglavlju u svetu mode u Srbiji: naš voljeni Market Drugačije Mode prerastao je u Festival Drugačije Mode, događaj koji slavi inovacije, održivost i kreativnost. Ovaj festival nije samo proširenje naše inicijative već je postao prava manifestacija zajedničkih vrednosti i napora usmerenih ka promovisanju održive mode i kulturne raznolikosti.

Festival Drugačije Mode je mesto gde se sastaju ljubitelji mode, aktivisti i aktivistkinje za zaštitu životne sredine, kreativci, i svi oni koji žele da budu deo globalnog pokreta za održivu budućnost. Festival je jedinstvena prilika da istražite održive i etičke brendove koji predstavljaju vrhunac ekološki prihvatljive mode. Takođe, festival promoviše i stara zanatstva kroz spoj tradicije i savremenog dizajna, dajući novi život bogatom nasleđu naših predaka.

Posebno smo ponosni na to što festival daje scenu fenomenalnim ženama koje su ključne pokretačke snage održive mode, ističući njihov neumorni rad i doprinos. Kroz promociju kulturne baštine i raznolikosti dizajna, Festival Drugačije Mode jača zajednicu održive mode u Srbiji i inspiriše posetioce i posetiteljke na održive stilove života.

Ovaj festival je takođe vaša prilika da se povežete sa inovatorkama, kreatorkama, i ljubiteljima mode iz celog regiona, stvarajući mrežu saradnje i podrške. Festival Drugačije Mode nije samo događaj; to je platforma koja tokom cele godine sprovodi aktivnosti edukacije, umrežavanja i osnaživanja, promovišući održivu modu i očuvanje kulturne baštine.

Naše putovanje započelo je kao zajednički projekat Nataše i Katarine, koje su svojom strašću i vizijom promenile način na koji razmišljamo o modi. Njihova posvećenost oživljavanju kulturne raznolikosti kroz održivu modu inspiriše nas sve da gradimo mostove i delimo priče.

Pozivamo vas da budete deo ovog izuzetnog iskustva, da zajedno slavimo lepotu i snagu mode koja poštuje naše okruženje i promoviše pravedniji svet.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Drugačija moda, solidarna zajednica” koji je finansiran od strane platofrme Združene, Trag fondacije i OAK Fondacije.