Author

admin

Published

February 27, 2024

No Comments

Join the Conversation

View

222 Views

U subotu 24. februara održan je sastanak na projektu “Drugačija moda, solidarna zajednica”. Sastanku su prisustvovale istaknute kreatorke drugačije mode, njih deset, iz Beograda i raznih delova Srbije, kako bi razgovarale o budućnosti mode koja teži inovacijama, održivosti i solidarnosti.

Na ovom prvom zajedničkom sastanku, događaju koji je simbolizovao početak izgradnje mreže žena angažovanih u modnoj industriji na alternativan način, predstavljeni su ciljevi i aktivnosti predstojećeg Festivala drugačije mode. Ovaj festival ne samo što pruža platformu za promociju rada učesnica, već nudi i priliku za predstavljanje široj publici kroz interaktivne segmente poput radionica i predavanja.

Razgovori su se fokusirali na izazove i potrebe sa kojima se suočavaju žene pokretačice inicijativa u sferi drugačije mode u Srbiji. Diskusija je bila usmerena ka identifikaciji konkretnih rešenja koja Festival drugačije mode i mreža mogu da ponude, u cilju prevazilaženja ovih izazova. Dijalog je bio otvoren, konstruktivan i ispunjen zajedničkim entuzijazmom za unapređenje položaja žena u modnoj industriji.

Osim razmatranja potreba i izazova, sastanak je bio i prilika za učesnice da se međusobno upoznaju, razmene ideje i iskustva, te da još jednom potvrde svoju posvećenost vrednostima održivosti, inovativnosti i solidarnosti u modi.

Sastanak je održan u okviru projekta “Drugačija moda, solidarna zajednica” koji je finansiran od strane platforme Združene, Trag fondacije i OAK Fondacije.