Author

admin

Published

March 19, 2023

No Comments

Join the Conversation

View

202 Views

Market drugačije mode održava se danas u beogradskom prostoru “Miljenko Dereta”, tokom kog će biti organizovani razgovori, bazar i razmena odevnih predmeta.

Organizatori ovog događaja su “Women on the Way” i Udruženje “Nitna”, a cilj je mapiranje lokalnih brendova koji su bave održivom modom širom Srbije.

foto: Dunja Milanković

Današnji događaj posvećen je održivim brendovima, starim zanatima, što nudi prostor za razgovor, informisanje i druženje u formi panela.

U okviru događaja biće organizovan Bazar kulturne raznolikosti, na kojem će biti predstavljeno 12 lokalnih brendova koji predstavljaju održivu modu a biće organizovano šest razgovora o održivosti i održivoj modi.

Iz organizacije su naveli da će u okviru “solidarnog kutka”, tokom celog događaja biti moguća razmena i doniranje odeće i opreme za bebe i decu, navodeći da bebe prerastu sedam veličina u prvoj godini života.

“Trebalo bi da od malih nogu uče šta je solidarnost i održiva moda”, rekla je jedna od organizatorki.

Događaj spaja brendove koji koriste tradicionalni način proizvodnje a koji danas “izumire” u društvu u Srbiji, i proizvode koji u izradi koriste reciklažu.

Women on the Way je modni brend čije komade kreiraju i šiju žene izbeglice.

Tekst preuzet sa: Beta.rs